Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 19. oktober 2007 kl 20.00 Berlinerpoplene

Forlegent møte

Torunn (Andrine Sæther) og faren Tor (Nils Sletta) i grisefjøset. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Torunn (Andrine Sæther) og faren Tor (Nils Sletta) i grisefjøset. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Torunn har etter mye betenkning reist til Trondheim for å treffe sin døende farmor. Hun har bare møtt faren sin, Tor Neshov, én gang før for lenge siden, og resten av familien vet ikke engang om henne. Heller ikke homofile Erlend, bror til Tor og Margido, har hatt kontakt med familien på mange år.

Det blir et rart og forlegent møte mellom far og datter, den ordknappe grisebonden Tor og Oslo-jenta Torunn. Etter å ha besøkt Anna på sykehuset, drar de to ut til slektsgården.

Tor viser stolt frem gården og grisefjøset. Torunn er fascinert av grisene, men blir sjokkert over å se hvor møkkete og uappetittlig det er inne i huset.

Helst vil hun reise hjem til Oslo igjen så snart som mulig. Men så får hun vite at den andre onkelen hennes, Erlend, kommer oppover fra København.

Om serien
NRK Dramas serie i seks deler er basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene", Norges mest leste romaner de senere årene.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. De tre Neshov-brødrene samles for første gang på mange år ved morens dødsleie. Eldstebroren Tor (Nils Sletta) driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Margido (Bjørn Sundquist) eier et lite begravelsesbyrå i Trondheim, mens yngstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Dyreterapeuten Torunn (Andrine Sæther) er Tors ukjente datter som møter familien for første gang når farmoren blir syk.

Dramaserie i 6 episoder
Produksjon: NRK Drama
Regi: Anders T. Andersen (episode 1-3) og Sirin Eide (ep. 4-6)
Produsent: Bitte Monn-Iversen
Med Nils Sletta, Espen Skjønberg, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Andrine Sæther, Grete Nordrå m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf 815 65 900