Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. april 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Salmesus fra Sørlandet

Åpen himmel

Even Sundby (foto: NRK / Helge Gudmundsen).
Even Sundby (foto: NRK / Helge Gudmundsen).
Salmesus fra Sørlandet

Ta vare på gledene!
- Jeg som var prest og skulle hjelpe andre måtte plutselig selv ha hjelp til å leve Plutselig var jeg handlingslammet og orket ikke livet.

Even Sundby er gjest i "Salmesus fra Sørlandet. Ærlig og sårbar forteller om den dype depresjonen som rammet ham. Som prest var han glad i mennesker og gleden over å få hjelpe andre var stor.

Nå var det han som trengte hjelp. Hjelp til å leve. Men selv i det dypeste mørket forteller han om gudsnærvær og tro. Selv sier han det slik: "Uansett hvor dypt jeg falt var Gud."

"Salmesus fra Sørlandet" gir oss en sterk fortelling om levd liv. Om presten som ikke orket mer. Dette preger også sangen og musikken denne søndagen. En slags stille salmesus der også musikeren og komponisten Mons Leidvin Takle setter sitt preg på programmet.

Programlederne Jan Gossner og Anette Strømsbo Gjørv fletter det hele sammen med samtaler, korte kommentarer og et og annet gudsord.

Even Sundby forteller med glimt i øyet og ikke lite selvironi. Nå ser han lyset i tunnellen og er ikke tvil om en av hans viktigste lærdommer er dette: Ta vare på gledene!

"Salmesus fra Sørlandet."
Dokumentar fra Lynor.

NRK 1 Fjernsynet, søndag 23. april, kl. 17:30
Kontaktperson: Prosjektleder Helge Gudmundsen, tlf. 95879025.