Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. oktober 2003 kl 20.05 Koht i kommunen

Valgkamp og hverdagsliv

Christine Koht har funnet tonen med Bjørn (t.v.) og Erling fra NKP. (Foto: Nicky Twang)
Christine Koht har funnet tonen med Bjørn (t.v.) og Erling fra NKP. (Foto: Nicky Twang)
Christine Koht er tatt inn i varmen igjen i Åsnes kommune, og er overrasket over hvor godt hun trives på landet. Nå er det klart for kick-off for valgstandene i Kaffegata, og hun kan endelig begynne dekningen av valgkampen.

Dessverre blir det ikke den pangstarten partiene hadde håpet på. Regnet bøtter ned, og det viser seg at det kun er lokalpolitikerne selv som har tatt turen til Kaffegata. Heldigvis er det fortsatt tidlig i valgkampen. Selv har Koht slått seg til ro på landet, og nyter hverdagen i Åsnes.

Fisking i Finnskogen
Koht har bestemt seg for å bli bedre kjent med noen av aktørene i lokalvalget, og i kveld blir hun med partimedlemmene Bjørn og Erling i NKP på fisking i Finnskogen. Hun har begynt å forstå litt av det politiske landskapet i Åsnes, og har så langt kommet til følgende konklusjon: Mens Senterpartiet holder seg til gårdsbruk og Fremskrittspartiet trives i åsen, er det fisking som gjelder for NKP.

Om serien
NRKs Christine Koht har tilbrakt valgkampen i Åsnes kommune i Hedmark. Her følger hun partimedlemmene Erling og Bjørn i Norges Kommunistiske Parti (NKP), ordførerkandidat Marit i Senterpartiet (Sp), ordførerkandidat Bjørn Benny og tredjekandidat Unni i Demokratene, og ordførerkandidat Kjell i Fremskrittspartiet (Frp) gjennom valgforberedelsene. I tillegg tilbringer hun mye tid på Odd Henriksens konditori i Kaffegata i Flisa.

Dokusåpen sendes i fire deler, og i hver episode får Koht tips av valgforsker Frank Aarebrot om hva hun bør følge ekstra godt med på.

Produsert for NRK av Dropout Productions
Dokusåpe i fire deler
Programleder: Christine Koht
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252