Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. oktober 2011 kl 13.35 Filmklassiker: Pastor Jarman kommer hjem

Skouen-thriller


"Pastor Jarman kommer hjem" en spennende kriminalhistorie med Henki Kolstad i tittelrollen. Med sin kretsing omkring tillit og svik er regissør Arne Skouens slektskap med Alfred Hitchcock blitt trukket fram i forbindelse med denne filmen.

Pastor Jarman er på vei hjem fra New Orleans med båt når han får et mystisk oppdrag fra en av sjømennene som ligger på dødsleiet etter en ulykke om bord. Den døende får Jarman til å love at han skal gi et gullur til hans venninne Lilly, og han kommer også med en siste bønn til Jarman og lugarkameraten Tor: "Hjelp Makken!" Men hvem Makken er, rekker han ikke å si før han dør.

Tilbake i Norge drar Jarman ut på leting etter Makken i Oslos underverden, mens Tor oppsøker Lilly for å gi henne gullklokken. Trådene trekkes tilbake til et uoppklart mord som fant sted for fem år siden, der mye tyder på at Makken har hatt en sentral rolle...

I tillegg til Henki Kolstad møter vi Rolf Søder i rollen som Makken, mens Lilly blir spilt av Henny Moan og Tor av Alf Malland.

Sendt tidligere.

Norsk spillefilm fra 1958
Regi og manus: Arne Skouen
Foto: Finn Bergan
Med Henki Kolstad, Henny Moan, Alf Malland, Rolf Søder m.fl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf 815 65 900