Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. desember 2002 kl 23.15 Sopranos

Stor gjensynsglede

Paulie Walnuts (Tony Sirico, t.v.) er ikke særlig takknemmelig for det Tony (James Gandolfini) gjør for ham. (Foto: Warner Bros.)
Paulie Walnuts (Tony Sirico, t.v.) er ikke særlig takknemmelig for det Tony (James Gandolfini) gjør for ham. (Foto: Warner Bros.)
Paulie Walnuts er endelig en fri fugl igjen, så Tony og gjengen feirer med en heidundrende fest på Bada Bing. Men det skal ikke herske fred og fordragelighet særlig lenge.

Carmela Sopranos fetter Brian påstår at hans eneste last er dyre dresser. Men han viser stadig tydeligere at han har sansen for det søte mafialiv. Han er med når Tony Soprano og hans menn feirer Paulies gjenkomst, og våkner opp uten bukser. Over frokost tipser han Tony og Ralphie om en utspekulert måte å svindle innen eiendomshandel.

Paulie sladrer
Med pengene han fikk av Tony i lommen spiser Paulie Walnuts (Tony Sirico) lunsj med Johnny Sack fra New York-mafiaen. Paulie syter og klager over at han ikke tjener nok, og klandrer Tony. Så forteller han Johnny i ”fortrolighet”om den nye eiendomssvindelen Tony spekulerer i. Den fortroligheten varer nok helt til Johnny kommer hjem til sjefen, Carmine…

Bryllupsklokker
Adriana ser på en kriminalserie på tv og får en idé om at hun og Christopher bør gifte seg. Da kan nemlig ikke FBI tvinge henne til å vitne mot ham, innbiller hun seg. Christopher er lunken til tanken, og han søker råd hos Tony og Silvio. De råder ham til å gifte seg fortere enn svint, slik han unngår å ende opp som Onkel Junior.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien TV-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
I noen av rollene: James Gandolfini (Tony), Lorraine Bracco (Dr. Melfi), Edie Falco (Carmela), Michael Imperioli (Christopher), Dominic Chianese (Onkel Junior), Drea de Matteo (Adriana)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364