Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. mars 2007 kl 21.40 Vinterland

Fra Kurdistan til Norge

En kjærlighetshistorie med mektig nordlandsnatur som bakteppe (Foto: Arthaus)
En kjærlighetshistorie med mektig nordlandsnatur som bakteppe (Foto: Arthaus)
Renas har flyttet til det kalde nord, og fått seg både oppholdstillatelse og jobb. Han trives, men savner noen å dele livet med. Han henter hjelp der det er mest naturlig: hos foreldrene hjemme i Nord-Irak.

Foreldrene finner en flott kandidat: den unge, vakre Fermesk. Men de har ikke møtt hverandre før de blir gift, og spenningen og forhåpningene er store når Fermersk kommer til Norge. Vil hun klare å leve opp til hans forventninger? Og vil han klare å leve opp til hennes?

Den første forelskelsens rus er over. Begge angrer. Men nå har de bare hverandre, under samme tak, i vinterlandet.

Om filmen
"Vinterland" var åpningsfilmen under Tromsø Internasjonale Filmfestival i år. Regissøren Hisham Zaman fikk Amanda for kortfilmen "Bawke" i 2005 som handler om personlige dilemmaer som oppstår hos mennesker på flukt, og i "Vinterland" går Zaman videre i samme retning. Med varme og et humoristisk skråblikk forteller han historien om Renas, en veltilpasset kurdisk flyktning som bor på et gudsforlatt sted i Nord-Norge. Han har alt han ønsker seg, men savner en kvinne.

"Vinterland" er først og fremst en kjærlighetshistorie, men behandler som "Bawke" aktuelle politiske temaer sett fra et menneskelig ståsted. Som Hisham Zaman selv sier: "Jeg lager filmer om mennesker, ikke om politikk".

Norsk novellefilm
Originaltittel: "Vinterland"
Med Raouf Sarag (Renas) og Shler Rahnoma (Fermesk)
Regi: Hisham Zaman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no