Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. desember 2002 kl 20.30 Advokatene

Lindsay tar saken

Advokat Lindsay Dole (Kelli Williams) drar til Los Angeles der en mordsak venter på henne. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Lindsay Dole (Kelli Williams) drar til Los Angeles der en mordsak venter på henne. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Lindsay Dole drar til Los Angeles for å hjelpe en mannlig bekjent fra tiden som jusstudent. Dennis Mills står tiltalt for å ha drept en kvinne han selv hevder han aldri har truffet.

De to har riktignok ”møtt” hverandre på Internett, men noen kontakt annet enn via PCen sverger Mills at han ikke har hatt med den drepte.

Strategisk planlegging
Lindsay innser at saken trenger grundig forberedelse og at en omfattende strategisk planlegging er nødvendig om forsvaret skal nå fram overfor juryen. Det er ingen annen råd enn at advokatene Bobby, Jimmy, Ellenor og Lucy tar veien over fra Boston for å bistå Lindsay i saken.

Men i det tempererte Los Angeles som vanligvis kan oppvise middelhavsklima på denne årstiden, gir tiltaltes familie, politiet, aktoratet og dommeren advokatene en velkomst som er kaldere enn en vinterdag i Boston.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,