Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. august 2005 kl 20.55 Gal etter Alice

En lykkelig skilsmisse?

Alice (Amanda Holden) og Doug (Jamie Theakston) skilles, men er gresset grønnere på den andre siden? (Foto: BBC)
Alice (Amanda Holden) og Doug (Jamie Theakston) skilles, men er gresset grønnere på den andre siden? (Foto: BBC)
I kveld er det premiere på den britiske komiserien "Gal etter Alice" der vi gjennom seks episoder skal følge Alice som er enslig mor til niåringen Joe. Hennes eks-mann Doug har flyttet rundt hjørnet for å være i nærheten av sønnen. Nå må Alice sjonglere mellom det å være mamma, jobben, en ny kjæreste og en eks-mann som fortsetter å komme på uanmeldte besøk i "deres" hjem.

Alice (Amanda Holden) brydde seg aldri om å få noen utdannelse, og jobbet som servitør da hun møtte den flotte medisinstudenten Doug Brooke (Jamie Theakston). De forelsket seg, giftet seg og fikk sønnen Joe (Billy Hill) i rask rekkefølge. For en stund virket det som om lykken ville vare evig.

Men mens hennes unge lege-ektemann sjarmerte pasienter på sengekanten og reddet liv, var Alice hjemme med en baby i armene. Hennes forslag om å få seg en jobb falt ikke i god jord. Hun ville tjene så lite at det ikke ville lønne seg, med tanke på barnepass. Da Doug sa ja til en forfremmelse – flere mil unna Joes lille skole og Alices deltidsjobb – uten å snakke med henne først, hadde de en kjempekrangel. Bruddet var et faktum.

Utfordringene står i kø for Alice, som for eksempel når Doug forteller at han har en ny venninne og vil la henne møte Joe i weekenden. Dette betyr en forandring i forholdet deres, men ikke helt slik Alice hadde tenkt seg.

Britisk komiserie (2004)
Originaltittel: "Mad About Alice"
Produsert av BBC
Med Amanda Holden, Jamie Theakston, Billy Hill, John Gordon-Sinclair, Debra Stephenson, Dan Clark, Jessica McClunie, Jolyon James, Isabel Brook, Stephanie O’Rourke, Sarah Carver
Regi: Gareth Carrivick
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78