Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. september 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Festmiddag i gult og blått

Tv-kokken Niklas Ekstedt med edle retter på Sveriges nasjonaldag – og kanskje kommer kongen. (Foto: SVT)
Tv-kokken Niklas Ekstedt med edle retter på Sveriges nasjonaldag – og kanskje kommer kongen. (Foto: SVT)
Tv-kokken Niklas slo på ekstra da han inviterte til bords på Sveriges nasjonaldag.

Niklas feirer Sveriges nasjonaldag med piggvar på bordet. Sesongens grønnsaker står på menyen både til forrett og etterrett. Og det vanker svensk smörgåstårta.

Litt tårta på tårta
I sendingen får smörgåstårtan en skikkelig ansiktsløfting. Som vanlig er det brukt grovt brød, og denne gangen er tårtan fullproppet med reker, ruccola, plommetomater, parmaskinke. I stedet for den fete majonesen bruker Niklas crème fraîche lett.

Noe av det svenskeste Niklas vet, er piggvar i ovn, servert med kokte poteter, eggesaus og revet pepperrot. Til etterrett blir det rabarbrapai servert med en lekker mascarponekrem.

Og kanskje dukker svenske-kongen opp i Niklas selskap?

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no



LENKER
  • Les mer