Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. mars 2010 kl 21.30 Ulykkesfuglen

Glede og sorg hånd i hånd

Patrik Hedström (Niklas Hjulstrõm) planlegger bryllup og utreder mordsaker. (Foto: SVT)
Patrik Hedström (Niklas Hjulstrõm) planlegger bryllup og utreder mordsaker. (Foto: SVT)
Patrik og Erika er i full gang med planleggingen av sitt drømmebryllup. I tillegg får de jobben med å passe på Anna, Erikas søster, og hennes to barn. Og selv om Fjällbacka er et fredelig sted, blir samfunnet rystet av to nye mordsaker.

Erika er urolig for sin søster som virker helt apatisk og ute av stand til å ta avgjørelser. Hun har flyttet inn til Patrik og Erika og overlater ansvaret for barna til dem.

Patrik får en ny medarbeider på politistasjonen i Tanumshede. Hanna Kruse blir umiddelbart godt likt av de andre politifolkene. Snart får hun også sin første sak å jobbe med. En bil har kollidert med et tre, og inni finner politiet en død kvinne. Hun stinker av alkohol og politiet anser det som et tilfelle av fyllekjøring. Men snart kommer de på andre tanker.

Realistisk drama
I Tanumshede skal det spilles inn en dokusåpe med seks ungdommer, kalt "Fucking Tanum". En av deltakerne blir myrdet og Patrik og medarbeiderne har nok en sak å oppklare.

Om serien
SVT har laget nok en TV-serie basert på Camilla Läckbergs suksessbøker. Hver bok er blitt to timeslange episoder i HD-kvalitet. Titlene er "Steinhuggeren" og "Ulykkesfuglen".

Niklas Hjulstrõm og Elisabeth Carlsson er tilbake i hovedrollene som politimannen Patrik Hedstrõm og forfatteren Erica Falck. Handlingen utspiller seg denne gang også i idylliske Fjällbacka. Patrik og kollegene blir dratt inn i kompliserte kriminalsaker som påvirker alle innbyggerne i det vesle kunstsamfunnet.

Camilla Läcksberg debuterte som forfatter i 2006, og serien om Erica Falck og Patrik Hedstrõm består av seks bøker som til sammen er solgt i over 2,7 millioner eksemplarer. Tidligere har NRK vist "Predikanten" og "Isprinsessen".

Svensk dramaserie 2008
Originalittel: Olycksfågeln
Regi: Emilieano Goessens
I rollene: Elisabeth Carlsson, Niklas Hjulstrõm, Svin-Åke Gustavsson, Lotta Karlge, Jonas Karlström, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice