Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. mars 2003 kl 20.05 Stereo: spesial

Møt Manu Chao i Barcelona

Bli med til Barcelona, der Arne Berg har møtt Manu Chao (Foto: Denis Darzacq/Les Inrocks)
Bli med til Barcelona, der Arne Berg har møtt Manu Chao (Foto: Denis Darzacq/Les Inrocks)
2001 og 2002 ble årene da Norge og verden åpnet øynene for Manu Chao. Da var han allerede en elsket og stor artist i Latin-Amerika, Spania, Frankrike og Italia. Både politikk og musikk står ham nær, og over fem millioner solgte plater tyder på at samfunnsengasjerte tekster og fengende rytmer også frister lytterne.

Stereos musikkjournalist Arne Berg tilbrakte 12 timer med Manu Chao i Barcelona.

Manu Chao vokste opp i Paris med spanske foreldre, og sang tidlig på 90-tallet i ska/punk-bandet Mano Negra. Til tross for enorm suksess i Sør-Europa og Latin-Amerika gikk Manu Chao etter hvert lei, og forsvant fra offentligheten.

I flere år reiste han rundt i Latin-Amerika med kassegitar og båndopptaker, før han kom tilbake med albumet "Clandestion" i 1997. Uten noen som helst form for markedsføring ble dette albumet en av de siste tiårenes mest betydningsfulle plater i Spania/Frankrike og Latin-Amerika.

I 2001 kom han med "Proxima Extación: Esperanza", der det forrige albumets vemodige bilde av dagens Latin-Amerika og dets problemer blir satt i en større internasjonal sammenheng. I september i fjor kom live-albumet "Radio Bemba Sound System", som gikk rett inn på niendeplass på VG-lista, noe som er svært uvanlig for et konsertalbum.

Egenprodusert dokumentar
Programansvarlig: Arne Berg og Brynjar Widerøe
Programleder: Nina S. Martin og Guttorm Andreasen
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96