Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. juni 2009 kl 19.55 Skjergardsmat

På honningjakt

 Matias Junagar og Michael Björklund i
Matias Junagar og Michael Björklund i "Skjergardsmat". (Foto: YLE)
Det blir en søt smak av maten som serveres av de to finske kokkene Michael og Matias i kveldens "Skjergardsmat".

Nylaget honning fra Munsala skal sette en spiss på kokkeleringen som i kjent stil skal foregå etter alle kunstens regler, i noe uortodokse omgivelser. Michael disker opp med honningglasert oksebringe, mens konditoren Magnus Johansson viser hvordan sukkerdekorasjoner kan løfte en dessert til nye høyder.

Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.

Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.

Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.

I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: www.svenska.yle.fi/stromso

Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • www.svenska.yle.fi/stromso