Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 26. mai 2010 kl 21.35 Film: Unfaithful

Farlig lidenskap

Connie Sumner (Diane lane) er gift, men blir helt besatt av den unge franskmannen Paul (Olivier Martinez) (Foto: 20th Century Fox)
Connie Sumner (Diane lane) er gift, men blir helt besatt av den unge franskmannen Paul (Olivier Martinez) (Foto: 20th Century Fox)
Connie Sumner er gift med Edward og bor i en forstad til New York. En ettermiddag har hun et ærend i byen, og havner i en kraftig storm. Hun detter bokstavelig talt i armene på en tiltrekkende franskmann, Paul. Connie har skadet kneet sitt i fallet, og Paul hjelper henne inn i sin leilighet.

Han flørter med henne mens han bandasjerer kneet hennes, og Connie ringer hjem til sønnen og sier hun er forsinket. Hun får en poesibok av Paul, "The Rubaiyat" av Omar Khayam. Connie nevner møtet for sin mann som noe ganske alminnelig, men egentlig er hun helt besatt av franskmannen. Hun drar til byen igjen for å oppsøke ham, og snart har de innledet et forhold.

Lidenskapen mellom dem vokser, og de blir modigere og modigere. Etter hvert begynner imidlertid Edward å fatte mistanke, og til slutt ansetter han en privatdetektiv for å følge etter Connie. Når hans verste anelser blir bekreftet, bestemmer han seg for å oppsøke Paul, en avgjørelse som viser seg å bli skjebnesvanger for ham.

Om filmen
Filmmanuset er kreditert Alvin Sargent ("Ordinary People") og William Broyles Jr. ("Cast Away"), men inspirasjonen til Adrian Lynes film er Claude Chabrols kritikerroste film fra 1969, "La Femme Infidele".

Diane Lane, som spiller Connie, ble nominert til Oscar for rollen i 2002, men hun ble kåret til beste skuespillerinne både av National Society of Film Critics og New York Film Critics Circle.

Filmen er vist tidligere.

Amerikansk drama (2002)
Originaltittel: "Unfaithful"
Med Diane Lane (Connie Sumner), Richard Gere (Edward Sumner), Olivier Martinez (Paul), Erik Per Sullivan (Charlie Sumner) og Zeljko Ivanek (Detektiv Dean)
Regi: Adrian Lyne
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no