Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. juli 1999 kl 22.30 Hollywood-portretter: Paul Newman

Hollywood portretter: Paul Newman (t)


NRK2 lørdag 3. juli kl 22.30
Hollywood-portretter: Paul Newman

Paul Newman - rebell og sjarmør

I den amerikanske serien om filmlegendenes liv og levnet er turen i kveld kommet til en av Hollywoods mest sjarmerende og engasjerte helteskikkelser, skuespilleren Paul Newman.
Det er vel få av Hollywoods stjerner som har greid å bære et pent ansikt så godt som nettopp Paul Newman. Gjennom hele sin lange karriere har han kjørt sitt eget løp, forvaltet sine meningers mot og vært en dristig livskunstner utenfor filmarbeidet.
Som privatperson har han vært politisk aktiv, en menneskevenn som alltid sto klar med en hjelpende hånd.Han er blitt karakerisert som en av USA største filantroper.
Newman skapte en slags ny filmhelt som både var tøff, tillitsvekkende og sjarmerende. Ofte tok han roller som kledde outsideren i ham. Naturligvis måtte også Newman bruke mye krefter for å ta vare på sin integritet.
Paul Newman har en usedvanlig lang merittliste bak seg fra Hollywood. I kveld får vi se utdrag fra en lang rekke filmer, som \"Katt på hett blikktak\", \"Butch Cassidy and the Sundance Kid\", \"Stikket\", \"The Bronx\", \"Fort Apache\", \"Dommen\" og \"The Color of Money\".
Blant intervjuobjektene er både venner og kolleger som Robert Redford, Eva Marie Saint, Katherine Ross og regissøren Robert Wise.

Om serien
Det som blant annet utmerker denne amerikanske portrettserien, er at programskaperne har funnet frem til mye upublisert stoff. Her er for eksempel opptak fra tidlige prøvefilminger, kasserte filmscener, private amatørinnslag og personlige vitnesbyrd fra gamle venner og kolleger.
Serien skildrer en rekke avdøde og nålevende filmstjerners liv og levnet, og tar i tur og orden for seg legender som blant andre Sonja Henie, Audrey Hepburn, Shirley Temple, Henry Fonda, Sophia Loren, Paul Newman, Tyrone Power og Carol Burnett.

NRK2 lørdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 19.5.99

Bilder (elektronisk via Scanpix/Internett)
1. Paul Newman en sjarmerende rebell.

2. Paul Newman fra filmen \"Butch Cassidy and the Sundance Kid\".

Amerikansk dokumentarserie
Produsent: Van Ness Films Inc. / 20th Century Fox
Originaltittel: Celebrity
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling tlf 23 04 78 46