Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. juni 2007 kl 21.25 Niern: Rainman

Rørende film om to brødre

Den kyniske Charlie Babitt (Tom Crusie) kidnapper den autistiske broren Raymond (Dustin Hoffman) og sammen drar de tvers over USA (Foto: MGM/United Artists)
Den kyniske Charlie Babitt (Tom Crusie) kidnapper den autistiske broren Raymond (Dustin Hoffman) og sammen drar de tvers over USA (Foto: MGM/United Artists)
Dustin Hoffman fikk Oscar for sin rolle i denne klassikeren hvor han spiller mot Tom Cruise. De to står for en rørende historie om brødrekjærlighet.

Den hjerteløse Charlie Babbitt (Tom Cruise) forventer en stor arv etter at faren, som han har hatt et kjærlig forhold til, dør. Men hans eldre bror Raymond (Dustin Hoffman), som han ikke har visst om og som bor på en institusjon, får hele formuen ifølge testamentet. Raymond er autist med svært begrensede evner på noen områder, men med geniale evner på andre.

Charlie kidnapper Raymond, og sammen drar de tvers over USA til Los Angeles. Den ville ferden lærer dem begge noen viktige ting. For mens de overvinner mistilliten mot hverandre, blir et sterkt bånd skapt mellom dem. De deler gamle minner, øyeblikkets problemer og en mulig fin framtid sammen.

Om filmen
"Rainman" er blant 80-tallet beste filmer, særlig på grunn av et glimrende manus og Dustin Hoffmans ypperlige tolkning av autisten Raymond.

I tillegg til Dustin Hoffman fikk Ronald Bass Oscar for manus, Barry Levinson for beste regi og "Rainman" for beste film i 1988.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk drama (1988)
Originaltittel: "Rain Man"
Med Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Jerry Molen, Jack Murdoch
Regi: Barry Levinson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78