Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. september 2000 kl 20.15 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 25. september kl 20.15
Puls

Alle har rett til sex!

Mange nordmenn opplever at sykdom og funksjonshemming ødelegger sexlivet deres. De trenger hjelp og råd. Men sjenert og dårlig skolert helsepersonell unngår temaet. Puls har vært i Danmark og sett hvordan nye regler forplikter helsepersonell til både å informere og hjelpe funksjonshemmede til et bedre sexliv. Også her hjemme jobbes det nå med nye regler.

Bare rundt to prosent av legestudiet brukes til å lære studentene til å snakke med pasienter. Det står i grell kontrast til det faktum at rundt 70 prosent av klagene fra oss pasienter skyldes dårlig kommunikasjon med legen. Er det noe rart at mange leger er som de er - de lærer jo ikke å snakke med pasienter!

Unge astmatikere gir blaffen
Mange lukker rett og slett ørene når foreldre og leger forteller dem hvor viktig det er å ta medisiner og å leve sunt. Det kan i verste fall bety døden. Puls har møtt en ung gutt som forteller hvordan han flere ganger havnet på sykehus med store pusteproblemer fordi han slurvet med medisinene. Han ga rett og slett blaffen!

82-åring på skolebenken
Vi blir aldri for gamle til å lære! Det mener i hvert fall 82 år gamle Hans Juel Larsen og 72 år gamle Valdis Schønheyder som begge setter seg på skolebenken igjen. Nå vil de lære seg data. Puls fulgte de to lærenemme pensjonistene en dag på folkehøgskolen de går på i Vestfold.

NRK1 mandag kl 20.15

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig er programleder for Puls, mandag på NRK1. (NRK-foto: Ole Kaland)