Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. juni 2005 kl 20.15 Vulkanen

Vulkanen våkner

Wendy Reiss (Rebecca Jenkins) i myndighetenes kriseberedskap viser et satellittbilde over vulkanens mulige ødeleggelser. (Foto: BBC)
Wendy Reiss (Rebecca Jenkins) i myndighetenes kriseberedskap viser et satellittbilde over vulkanens mulige ødeleggelser. (Foto: BBC)
I andre episode av dramaserien fra BBC er utbruddet i supervulkanen i full gang. Wendy Reiss (Rebecca Jenkins) i myndighetenes kriseberedskapsteam forbereder befolkningen på at det kan vare i opptil tre dager.

Forskerteamets leder Rick Lieberman (Michael Riley ) er på vei tilbake fra Washington da flyet hans styrer rett inn i askeskyene fra vulkanen. Han skjønner at utbruddet allerede er kommet mye lengre enn forskerne antok, og ingen vet hvor lenge det vil vare og hvor massivt det vil bli.

Flere av Ricks kolleger er allerede tatt av den glødende massen da han kommer til nasjonalparken. Selv redder han seg med et nødskrik i sikkerhet i en underjordisk bunkers. Der kan han opprette kontakt med Washington og Wendy Reiss hos myndighetene.

I løpet av de neste seks dagene følger vi Rick og myndighetenes kamp mot katastrofen som er i ferd med å spre seg. Det handler hovedsakelig om å redde 25 millioner mennesker som alle er fanget under askeskyene fra utbruddet, men samtidig er det politiske, økonomiske, sosiale og miljømessige hensyn å ta.

Om serien
BBC har laget en todelt dramaserie om supervulkanen i Yellowstone nasjonalpark. Like under jordoverflaten ved vulkanen har det samlet seg varme kilder, geysirer og en stor del magma, og forskere vet at en dag kommer lavaen til å bryte gjennom overflaten.

BBC-serien tar oss med til år 2020 da utbruddet og katastrofen er et faktum. Over 7 millioner briter fulgte med da serien gikk på BBC i mars i år.

Innkjøpt britisk thrillerserie (2004)
Originaltittel: Supervulcano
Produsert av: BBC Worldwide
Med: Jane McLean, Michael Riley, Gary Lewis, Shaun Johnston, Jennifer Copping, Susan Duerden, Sam Charles, Robert Wisden, Rebecca Jenkins og Tom McBeath.
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer