Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juli 1999 kl 23.25 Nattkino: Absolutt fabelaktig

Nattkino: Absolutt fabelaktig (t)


NRK1 lørdag 3. juli kl 23.25
Nattkino:Absolutt fabelaktig

Patsy og Edina i Alpene

Våre deilige, dekadente venninner i \"Absolutt fabelaktig\" er tilbake i en halvannen time lang spesialsending. Edina gjennomgår en personlig krise og tar med seg Patsy på skiferie i Alpene for å komme til hektene.
Edina har kommet til erkjennelse om at hun ikke lever det livet hun fortjener. Den slanke og glamorøse kvinnen inne i henne skriker etter å komme ut, men familie og venner krever så altfor mye av henne.
Saffron har gått hen og skaffet seg en kjæreste, og ikke nok med det: Ekteskap ser ut til å være like rundt hjørnet. Hva annet kan en mor gjøre enn å ta seg en skiferie i Val d\'Is?re for å slippe unna alt mas og følelsesmessige forpliktelser for en stakket stund?
Hennes klippe i livet, Patsy, blir selvsagt med. Men møtet med Alpene blir en gedigen nedtur. Snøen er i ferd med å smelte, og jetsetterne glimrer med sitt fravær - de ser ut til å ha funnet et annet sted å feriere i år.
Under en skitur får Edina en nær døden-opplevelse som hensetter henne i en tilstand av religiøs transe. Men vel hjemme igjen blir hun avskåret fra å dyrke sin nyervervede nærhet til Gud. Leiligheten er nemlig invadert av fjerne amerikanske slektninger, og Saffrons bryllup rykker stadig nærmere...

Om \"Absolutt fabelaktig\"
Jennifer Saunders har skrevet manus og spiller Edina, en nevrotisk, men vellykket yrkeskvinne som driver sitt eget PR-, mote-, og designfirma. Hun prøver forgjeves å følge med i tidens krav om å slutte med alt som er moro - drikking, god mat, røyking, overdådige klær og risikofylt sex. Edinas gørrkjedelige og politisk korrekte datter, Saffron, utgjør sammen med sin bestemor selve lysten og lastens motstandsbevegelse i Edinas liv.
Edina får imidlertid helhjertet, om ikke helt edruelig, støtte fra sin bestevenninne, sosietetssyklonen Patsy (Joanna Lumley), som for syns skyld er moteredaktør de dagene hun klarer å oppsøke kontoret.

NRK1 lørdag kl 23.25
Tidligere sendt 26.12.97

Bilder (via Scanpix/Internett)
Edina (Jennifer Saunders) og Patsy (Joanna Lumley) drar på en velfortjent skiferie i Alpene.

Britisk komiserie
Produksjon: BBC TV/Saunders & French Productions Ltd.
Originaltittel: Absolutely Fabulous
Med Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawatha og June Whitfield
Regi: Bob Spiers
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53