Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2000 kl 22.15 Hjerteflimmer

Hjerteflimmer (t)


NRK1 søndag 3. september kl 22.15
Hjerteflimmer (2:5)

Forvirrende følelser

I den danske dramaserien \"Hjerteflimmer\" er sommeren over for de tre bestevenninnene Claire, Sara og Helle. Sara har forelsket seg i den svenske filmsjarmøren Olof, noe som er kommet fullstendig overrumplende på henne. Vanligvis er hun den mest snusfornuftige av de tre venninnene, og selv om hun er psykolog og rent profesjonelt har innsikt i sjelelivets dybder, aner hun ikke hva hun nå skal gjøre.

Saras ektemann, filmregissøren Lars, skjenker ikke muligheten en tanke at kona kan ha falt for hans hovedrolleskuespiller. Selv har han et forhold til Claires lillesøster Karen. Det er både Claire og Helle klar over, men de sier ikke noe til Sara for å beskytte henne.

Helle har ennå ikke lyktes med å bli gravid med sin sekretær Michael, som er homofil og dermed en garanti mot det kjernefamiliemønsteret hun vil unngå. Imens sliter Claire i forholdet til datteren Sofie, som for alvor er kommet i puberteten.

Om serien
I \"Hjerteflimmer\" møter vi tre venninner som har holdt sammen siden barndommen. Med kjærlig-ironisk blikk og mye humor skildrer serien en generasjon som midt i livet ennå ikke vil slå seg til ro. I løpet av seriens fem episoder blir de tre både sammen og hver for seg innhentet av tilværelsens uregjerlighet, og deres gamle jentekameratskap blir satt på prøve.

Claire (Ulla Henningsen) er advokat og har nettopp giftet seg med sin livsledsager gjennom 23 år, den hjemmeværende oppfinneren og barneoppdrageren Peter (Dick Kaysø).

Sara (Jannie Fauerschou) er psykolog og gift med den ærgjerrige filmregissøren Lars (Ole Lemmeke). De har en sønn, Viktor (Asger Lund), som til morens bekymring er litt av en einstøing.

Helle (Ditte Gråbøl) driver sitt eget klesdesignfirma uten særlig forretningstalent. For tiden er hun mest opptatt av å bli mor før det er for sent. En fast partner kommer i annen rekke.

NRK1 søndag kl 22.00

Bilde
Sara (Jannie Fauerschou) har forelsket seg i den svenske skuespilleren Olof (Sven Wollter). (Foto: Hans Andersen, DR)

Dansk dramaserie
Manus og regi: Rhea Leman
Produksjon: DR (1998)
I rollene bl.a. Ulla Henningsen, Jannie Fauerschou, Ditte Gråbøl, Dick Kaysø, Ole Lemmeke, Sven Wollter og Henrik Kofoed
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)