Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 27. juli 2010 kl 19.55 Den store reisen

Borte bra, men hjemme best?

Familien Prøis har returnert til Norge. Hvilke tanker de sitter igjen med etter oppholdet hos waoranistammen får du svaret på i kveldens episode. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Familien Prøis har returnert til Norge. Hvilke tanker de sitter igjen med etter oppholdet hos waoranistammen får du svaret på i kveldens episode. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Hvilke opplevelser sitter familiene igjen med etter at de har forlatt stammene og kommet hjem til Norge? Det får du svaret på i siste episode av Den store reisen.

I forrige uke fikk vi se gripende avskjeder for alle familiene da de vendte det enkle stammelivet ryggen for å reise tilbake til egen kultur. Vennskapsbånd har blitt knyttet, og det var ikke like lett for alle å si farvel.

Hjemme igjen
Nå har familiene vært hjemme i Norge en stund. I siste episode av Den store reisen besøker vi hver enkelt familie. Familiene har hatt tid til å fordøye inntrykkene og vi får høre deres opplevelser fra oppholdene i stammene.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve i en fremmed og ukjent kultur i tre uker. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.

Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no

Hjemmeside: www.nrk.no/reisenLENKER
  • www.nrk.no/reisen