Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. desember 2003 kl 19.55 Kompis

Om katter og rever

Asgeir Borgemoen og Trude Mostue går på katteutstilling på Mysen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Asgeir Borgemoen og Trude Mostue går på katteutstilling på Mysen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Utgangspunktet til Asgeir og Trude i kveld er en katteutstilling på Mysen. Men vi får også bli med på et spennende besøk hjemme hos en tam rev ved navn Foxy!

Revetispen Foxy var bare noen uker gammel da hun ble funnet i Trondheimsveien i Oslo. En snill kar ved navn Tom Lauritzen ved Universitetet i Oslo forbarmet seg over det lille nøstet, og nå har Foxy bodd tre og et halvt år på universitetet. Hun er meget tam – leker med barn og viser ingen tegn til aggresjon.

Fine pusekatter
På Mysen foregår Scandinavian Winner show der Trude og Asgeir får lære en masse nyttig om kattens adferd. I fokus står en usedvanlig vakker Britisk korthår – som er en sedat, meget behagelig katt å ha i hjemmet ifølge eieren.

Vi får også vite hvorfor katter ofte snur rompa til når den møter oss mennesker eller en annen katt.

Om serien
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

Veterinæren Trude er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England, og er i disse dager høygravid med barn nummer to. I tillegg har familien akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364