Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Brunstkamp og ørretfiske

Kenneth i basketak med rådyrbukken Brutus (Foto: Arne Nævra)
Kenneth i basketak med rådyrbukken Brutus (Foto: Arne Nævra)
På Langedrag har rådyrbukken Brutus kommet i brunst, og det er ikke helt uten problemer. I alle fall ikke for Kenneth som må inn i gården og gi ham mat. Kenneth blir betraktet som en rival uansett hvor mye han godsnakker med ham.

Samtidig vil Tove og Tuva sjekke hvordan det er med fisk i setertjernet oppe på fjellet, og når garnet skal settes ut, får de god hjelp av unghunden Nadia. Dagen etter, når garnet skal trekkes, gjør de store øyne - og får svar på alle spørsmålene de har hatt om fisken i tjernet. Det er nemlig storørret i setertjernet!

I kveldens program skal vi også følge med jentene som trener unghestene. Disse hestene har et langt liv foran seg, mens situasjonen er ganske annerledes for de eldste hestene på Langedrag. Og nå har den vonde dagen kommet da to av de trofaste sliterne skal følges av tre generasjoner Thorson ned til slakteriet på Gol.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer