Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 2004 kl 21.15 Detektimen: Kalde spor

Nytt liv i mordmysterier

Dette er teamet som gjør at ingen forbrytere kan føle seg sikre på å slippe unna.(BBC-foto)
Dette er teamet som gjør at ingen forbrytere kan føle seg sikre på å slippe unna.(BBC-foto)
Dessverre forekommer det at politiet henlegger saker eller at uskyldige blir dømt. Heldigvis hender det også at saker blir gjenopptatt fordi nye opplysninger eller avansert teknikk gir grunnlag for det. I denne britiske kriminalserien følger vi en spesialenhet som gjenopptar uløste saker. De finner mye urovekkende.

Fredagskveldene i sommer viser NRK1 den nye britiske krimserien Kalde spor (Waking the Dead). Her følger vi et team på fem personer, hver med sin spesialkompetanse. Sjefsetterforsker Peter Boyd er lederen. Han er en ærlig og direkte person som makter å få det beste ut av sine medarbeidere. Dr. Grace Foley er spesialist på å danne psykologiske profiler av mulige gjerningspersoner, en verdifull kompetanse gruppen nyter godt av. Dr. Frankie Wharton er teknikeren i gruppen. Hun er en typisk analytiker, og sannsynligvis en arbeidsnarkoman. Etterforsker Mel Silver er en ung, ambisiøs politikvinne som etter hvert har lært seg å stille spørsmål ved Boyds avgjørelser. Gruppens siste medlem er etterforsker Spencer Jordan. Han er mer kreativ og risikovillig enn Mel, og de to utfyller hverandre godt.

Selvmord eller drap?
I første episode undersøker etterforskerne om et tidligere dødsfall var selvmord eller drap.

En ung kvinne tenner på en bil, for deretter å ta bilder av den. Boyd ser hva som hender, og tar den unge kvinnen med på politistasjonen for å forhøre henne. Hun heter Marina, og hun forteller at faren hennes omkom i en bilulykke for noen år siden. Et selvmordsbrev ble funnet på ulykkesstedet, men Marina nekter å akseptere at faren tok livet av seg.

Marina viser Boyd resultater av etterforskning hun har gjort på privat initiativ. Boyd tilbyr seg å se på saken på nytt. Snart viser deg seg at tekniske prøver styrker Marinas mistanke, men den avslører også at det er fare for henne liv. Boyd og hans team er plutselig fanget i en kamp mot klokken.


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead: Burn Out
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Angela Griffin (Marina Colman), Beverley Hills (Gwen Coleman), Ralph Brown (Mike Coleman), Clive Russel (Perry Coleman), Simon Kunz (DAC Ralph Christie).