Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 27. februar 2008 kl 21.50 Oscar-utdelingen 2008

Glamour fra Los Angeles

Jon Stewart, kjent fra
Jon Stewart, kjent fra "The Daily Show", leder årets Oscar-show. (Foto: Kevin Fitzsimons/Comedy Central)
Stjernene står i kø i NRKs nesten tre og en halv time lange sending fra Oscar-utdelingen på Kodak Theatre i Los Angeles 24. februar. I første del av showet kommer de nominerte på rød løper til stjernefest. Vi får deretter se klipp fra vinnerfilmene og til slutt selve utdelingen.

Verten som skal sørge for stemningen når Oscar-showet arrangeres for 80. gang, er Jon Stewart. Norske seere kjenner ham fra talkshowet "The Daily Show" på NRK2. Han er dessuten selv skuespiller med over et dusin filmer bak seg.

Dette er andre gang han leder Oscar-utdelingen, forrige gang var for to år siden.

Åtte nominasjoner
Listen over nominerte, som ble annonsert 22. januar, toppes av to filmer med åtte nominasjoner hver: Det historiske dramaet "There Will Be Blood" med Daniel Day-Lewis, og Coen-brødrenes brutale thriller "No Country For Old Men".

På en god, delt andreplass med sju nominasjoner finner vi det romantiske dramaet "Atonement" (Om forlatelse) og thrilleren "Michael Clayton" med George Clooney.

Norske medprodusenter
I fjor gikk sjampanjekorkene i taket da den norske regissøren Torill Kove vant en Oscar for den animerte kortfilmen "Den danske dikteren".

Også i år er det norske involverte i en nominert animasjonsfilm. Søskenparet Lars og Kristin Hellebust fra Asker og deres Storm Studios er medprodusent på "Peter og ulven", regissert av britiske Suzie Templeton.

Alle nominerte finner du på www.oscar.com

Amerikansk tv-show
Originaltittel: 80th Annual Academy Awards
Produksjon: ABC
Kontaktperson Programinformasjon: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Les mer, tlf: 815 65 900