Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. desember 2003 kl 20.10 Michael Moores USA

Omvendt rasisme

Michael Moore skaffer seg en drosje og nekter å ta med seg hvite passasjerer
Michael Moore skaffer seg en drosje og nekter å ta med seg hvite passasjerer
Michael Moore forsøker seg på hvit rasisme, og feirer "mannen" i kveldens episode av "Michael Moores USA".

I 1994 fant Michael Moore ut at det var lettere for en hvit kriminell å få taxi i New York enn for en svart Oscar-vinner. Seks år senere har ingenting forandret seg. Skuespiller Danny Glover saksøkte myndighetene i New York etter at han og hans datter ble forbikjørt av fem ledige taxier.

Michael Moore bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Han skaffer seg sin egen drosje og kjører rundt i byen mens han konsekvent bare tar med svarte passasjerer.

I tillegg feirer Moore at minoriteten styrer USA: For nasjonen består av 52 prosent kvinner og bare 48 prosent menn.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i år Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . Han har nettopp kommet ut med boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78