Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Når politiet må prioritere

Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på hvordan politiet behandler mindre alvorlige saker når de må prioritere alvorlig kriminalitet. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektør Anders Magnus har sett nærmere på hvordan politiet behandler mindre alvorlige saker når de må prioritere alvorlig kriminalitet. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
De siste månedene har politiet måtte bruke enorme ressurser på ran. Hva betyr dette for servicen vanlige mennesker får fra politiet i mindre alvorlige saker? Forbrukerinspektør Anders Magnus ser på hvordan folk flest får merke den tunge kriminaliteten når politiet må prioritere.

Det skal også handle om uadressert reklame i kveld. Er du lei av å få slik reklame på dørmatten din? I så fall er du ikke alene.

Mange som har reservert seg mot uadressert reklame i posten, og som ikke abonnerer på aviser, opplever likevel å få annonsebilag etc. I Forbrukerinspektørene får du vite hva du kan gjøre for å bli kvitt den uønskede reklamen.

Smart på visning
Forbrukerinspektør Kari Asheim har fulgt seks boligsultne ungdommer i etableringsfasen, og gjennom fem programmer formidler hun ekspert-tips om kjøp, leie, finansiering og visninger.

Denne gangen skal det handle om hva man bør se etter når man er på visning. De fleste som kjøper en leilighet, betaler gjerne en million kroner eller mer basert på en rask titt på visningen. Forbrukerinspektørenes boligekspert mener nordmenn flest er altfor naive.

Om Forbrukerinspektørene
I høst er det Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad som gjør seerne til smartere forbrukere. Det blir nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder. Blant annet blir det forbruksstoff for førstegangskjøpere av bolig.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Les mer