Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. juni 2001 kl 21.10 Absolutt norsk

Vakre viser, muntre parodier og rå blues

Fullt hus i
Fullt hus i "Absolutt norsk". (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Vil Halvdan Sivertsen og Jan Eggum stå frem som de nye Gerd & Otto? Kommer Anne Grete Preus og Bjørn Berge til å hylle Kurt Foss & Reidar Bøe? Og vil Rune Larsen bli frelst på rå blues? Dette, og mye mer, vil vi få svar på i kveldens utgave av ”Absolutt norsk”.

Halvdan Sivertsen er en av landets mest folkekjære artister. Det virker som om han alltid er i godt humør, og humøret hans er virkelig på sitt beste i ”Absolutt norsk”. Her slår han seg løs både på egenhånd og i kompaniskap med gitarkamerat Eggum.

Anne Grete Preus er norsk rocks førstedame, og samtidig en artist med usedvanlig allsidighet. I ”Absolutt norsk” vil vi bli kjent med enda en ny side ved henne. Vær forberedt på en utrolig sterk tolkning av en radiofavoritt fra 50-tallet.

Bjørn Berge er en så troverdig blues-artist at man skulle tro han kom fra Mississippi og ikke Haugesund. Anne Grete Preus har lenge ønsket å spille sammen med ham, og det første musikalske møtet mellom de to skjer i ”Absolutt norsk”.

Skuespiller Bjørn ”Bamse” Wilberg Andersen deltar i Noteknekk.

Ylvis slår denne gang til med en ellevill parodi på barne-tv og norske slagertekster – i ett og samme nummer. Du tror det ikke får du får både se og høre det.

Og Jan Eggum? Utrettelig til stede, selvsagt. Og han fortsetter å være uforskammelig munter og glad.

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1. Deltakerne i kveldens ”Absolutt norsk”: Bak fra venstre, artistene Halvdan Sivertsen, Bjørn Berge og Anne Grete Preus. I midten fra venstre, musikalsk følgesvenn Jan Eggum, programleder Rune Larsen, skuespiller Bjørn ”Bamse” Wilberg Andersen og musikalsk leder Atle Halstensen. Foran, revyparet Ylvis (Vegard og Bård Ylvisåker). (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

2. Sammen med Halvdan Sivertsen er Anne Grete Preus hovedgjest i kveldens “Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

3. Sammen med Anne Grete Preus er Halvdan Sivertsen hovedgjest i kveldens ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

4. Blues-artisten Bjørn Berge. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

5. Blues-artisten Bjørn Berge og skuespilleren Bjørn Wilberg Andersen deltar i kveldens ”Noteknekk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
LENKER
  • Absolutt Norsk