Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. mai 2001 kl 19.30 Spillerom: Visearkiv

Viser av edel årgang

Visebølgen som aldri dabbet av: Gjensyn med Finn Kalvik
Visebølgen som aldri dabbet av: Gjensyn med Finn Kalvik
- Viseinteressen går ikke i bølger, sier Kalle Fürst og tenker tilbake på et visetreff i ungdomsprogrammet Flimra som han var med på å lage for nesten 30 år siden i fjernsynet:

- Interessen for viser er der hele tiden som en jevn, vedvarende dønning, mener veteranen i NRKS Barne- og Ungdomsavdeling. Visekonserten fra Flimra gjenutsendes nå i Spillerom.

Det var Popkorn og Zikk-Zakk – og så var det selvsagt Svein Erik Børjas Flimra der Kalle Fürst var programleder. I opptak fra 1972 kan vi gjenoppleve fem legendariske visesangere slik de framsto i Flimra: Finn Kalvik, Lillebjørn Nilsen, Bjørn Morisse, Lars Klevstrand og Øystein Sunde. Kalle Fürst husker dem alle godt fra den tiden.

- Disse og andre visesangere kom og gikk i våre ungdomsprogrammer, minnes Fürst. - Til slutt fikk jeg lyst til å samle dem i et visetreff. Allerede ti år tidligere hadde Ada Haug laget ”Viser er så mangt”, og allerede da la jeg merke til den unge gymnasiasten Lillebjørn. Nå ville jeg lage noe som lignet på Adas program – i Flimra.

Det var grupper som Bjørn og Lillebjørn, Young Norwegians, Christiania Fusel & Blaagræs – hvor flere av dem vi skal møte var med – og det var klubber som Dolphins og Club 7.

Senere kom På Stengrunn-gruppen og Ballade. Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen var med i begge. Nylig opptrådte førstnevnte gruppe med Rudolf Nilsen-viser i hovedstaden.

Egenprodusert musikkprogram
Programleder Knut Borge
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Visebølgen som aldri dabbet av: Gjensyn med Finn Kalvik, Lillebjørn Nilsen, Bjørn Morisse, Lars Klevstrand og Øystein Sunde. (Fotomontasje: NRK)