Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. mars 2004 kl 20.06 Kylie Kwongs kjøkken: Min kinesiske familie

Kinesisk på nytt

Kylie Kwong er en av Australias mest kjente kokker, og kombinerer kinesisk kokekunst med moderne matlaging (Foto: ABC)
Kylie Kwong er en av Australias mest kjente kokker, og kombinerer kinesisk kokekunst med moderne matlaging (Foto: ABC)
Finn fram woken, ta et godt tak i spisepinnene og bli inspirert av en av Australias mest populære unge kokker – Kylie Kwong! Hun tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før og gir deg ideer til moderne, sunn og fantastisk mat som hun selv har laget siden hun var fem år gammel.

Født inn i en av Australias eldste kinesiske familier har Kylie kinesisk kokekunst i blodet. Hun kombinerer tradisjonelle familieoppskrifter med de nyeste ideene hun har lært gjennom en suksessfylt karriere. Resultatet er en spennende blanding av øst og vest.

Kunstnerdrøm
Kylie Kwong hadde egentlig aldri lyst til å bli kokk. Hun ville heller bli en kjent kunstner, og studerte kunst og møbeldesign. Det var en midlertidig jobb i et cateringbyrå som til slutt utløste hennes store lidenskap for matlaging. En kunstner ble hun til slutt likevel – med mat som redskap.

Historien bak suksessen
Denne serien forteller også Kylies livshistorie - om oppveksten som australsk født kineser, barneårene da hun lærte kinesisk kokekunst av sin mor og veien fra kokkelærling til ettertraktet kjøkkensjef. I dag driver hun sin egen restaurant i Sydney, "Billy Kwong".

Første episode
Kylie lager sin tantes oppskrift på stekte ande-egg. Tryllet fram i woken blir de toppet med charlottløk, chili og østerssaus.

Hennes versjon av en kinesisk klassiker, svinekjøtt i sursøt saus, tar retten med inn i det 21. århundret. Med minner fra endeløse timer i onkelens nudelfabrikk, lager Kylie også en av hans favoritt nudel-retter med masse ingefær, hvitløk og chili. Vi får også lære å lage våre egne syltede bambusskudd på en eksotisk, men enkel måte.

I programmet møter vi familie. Og sist, men ikke minst - Kylie lar oss kjenne de fantastiske luktene og lyden av nydelig mat!

Oppskrifter til hver episode vil snart bli lagt ut på www.nrk.no/mat

Australsk matprogram
Originaltittel: Kylie Kwong: Heart and Soul, episode 1: My Chinese Family
Programleder: Kylie Kwong
Kontaktperson Innkjøpsavdelingen Dokumentar: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97LENKER
  • www.nrk.no/mat