Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. september 1999 kl 23.15 Ambassadøren

Ambassadøren (t)


NRK1 fredag 17. september kl 23.15
Ambassadøren (2:6)

Fremmed fugl i ambassaden

Det er en utfordrende livssituasjon Harriet Smith (Pauline Collins) befinner seg i. Hun er enke, 47 år, ambassadør for England i Dublin og alenemor for to tenåringsgutter. Hun er kvinne og megler i en meget mannsdominert og politisk betent verden.
Den britiske prisbelønte skuespilleren Pauline Collins spiller rollen som Harriet Smith. Ambassadøren må holde hodet kaldt når diplomatiske kriser truer britiske interesser, og jobben som ambassadør står i fare. En jobb som fører henne inn i en farlig verden med ingredienser som narkotika, korrupsjon, skandaler og forbrytelser - en verden langt unna cocktailselskapene i Downing Street.
Spenningsserien \"Ambassadøren\" hadde premiere på NRK1 i forrige uke og fortsetter i kveld med episode nummer to.

Fremmed fugl i ambassaden
En engelsk dame har søkt tilflukt i ambassaden, åpenbart fordi hun blir mishandlet av sin mann. Saken viser seg imidlertid å være mer komplisert enn som så. Ektemannen er nemlig en betydningsfull diplomat fra Saudi-Arabia, verdens største petroleumsproduserende land. Han spiller i øyeblikket en nøkkelrolle ved en hemmelig våpenhandel i Riyad.
Ambassadør Smith tar innledningsvis kvinnens parti, men lærer etter hvert at her er det mye som må vurderes før hun fatter en beslutning. Blant annet viser det seg at kvinnen har hatt en hemmelig elsker, en irsk minister. Som man forstår - det blir en vanskelig knute å løse for ambassadør Smith. En ekteskapelig og politisk floke der hun må bruke all sin kløkt for å finne den beste løsningen.

Om serien
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller - som topp-politiker, mor og elskerinne.
Serien er skrevet Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\", \"Between the Lines and Sharpe\".

NRK1 fredag kl. 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Ambassadør Harriet Smith (Paulin Collins) får en vanskelig nøtt å knekke i kveldens episode.

Britisk dramaserie i seks deler
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling:Anna-Marie Normann, 23047853
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb, Dominic Mafham, Alison McKenna, Owen Roe
Skrevet av Russel Lewis

\0\0\0