Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. november 2004 kl 20.05 Skolen

Elevene forsvinner fra Aker skole

Anneli (Agnes Kittelsen), rektor Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) trenger å finne på noe lurt ettersom Aker skole stadig mister elever. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anneli (Agnes Kittelsen), rektor Dag (Trond Brænne) og Cecilia (Gjertrud Jynge) trenger å finne på noe lurt ettersom Aker skole stadig mister elever. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Aker skole sliter med at flere foreldre velger å flytte sine barn over til andre skoler som ligger bedre an på rankingen. Og når elevene bytter skole, taper Aker penger, så nå er gode råd dyre.

For å spe på økonomien har skolen kontroversielt nok tillatt reklameboards på skolefasaden. Dette faller naturlig nok ikke i god jord hos alle.

Anneli og Lasse er fortsatt kjærester, men Ingrid vet enda ikke noe. Det er vanskelig, spesielt for Anneli som sliter med skyldfølelse.

Mens forelskelsen blomstrer for Anneli, går det ikke like greit med forholdet mellom Cecilia og Gaute. Cecilie sliter med spiseforstyrrelser, og ektemannen vet ingenting.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer