Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. februar 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alan kjeder seg

Alan Partridge har et mindre heldig hotellopphold. (Foto: BBC)
Alan Partridge har et mindre heldig hotellopphold. (Foto: BBC)
Linton Travel Taverns eneste gjest er Alan Partridge. For å ikke forgå av kjedsomhet iverksetter han en del ting som påkaller personalets oppmerksomhet.

Når alle de andre gjestene forlater hotellet for helgen, blir Alan alene. Han prøver å få tiden til å gå ved å ringe sønnen, kjøre lange, poengløse turer og å forsøke å forstå buksepressen. Ingen av delene er særlig vellykket.

Når han så oppdager at personalet ler av ham, planlegger han sin egen lille spøk.

Om serien
Komikeren Steve Coogan er tilbake på NRK2 som sitt alter ego Alan Partridge. Nå bor han på et deprimerende motellrom etter at kona har forlatt ham, og kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Denne serien er sendt en gang tidligere, men NRK2 kommer til å fortsette å sende serie to i tillegg.

Britisk komiserie (1997)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge"
Kveldens episode: Basic Alan
Produsert av BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt : Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 86 96