Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. august 1999 kl 21.05 Tema: Botticellis La Primavera - Våren

Tema: Botticellis La Primavera - Våren (


NRK2 fredag 13. august kl 21.05
Tema: Botticellis La Primavera: Våren

Striden om Botticellis \"Primavera\"

Forskerne blir ikke enige om tolkningen av ett av verdenshistoriens mest berømte malerier: Botticellis Primavera. I kveld presenterer NRK2 noen av teoriene.
Botticellis maleri \"Primavera\" er ett av den italienske renessansens mest berømte og vakreste malerier. Gjennom århundrene har maleriet vært gjenstand for diskusjon og kontroverser i forsøket på å komme frem til dets opprinnelse. Hvorfor ble det malt? Hva var Botticellis tanke bak motivet? Kunsthistorikerne blir ikke enige. Er \"Primavera\" ment å være en hyllest til kjærligheten? Eller er det kanskje et symbol på at intellektet står over følelsene? Teoriene florerer, men det eneste forskerne hittil har klart å enes om er at maleriet ble malt en gang på 1400-tallet.

Underholdende dokumentar
I kveldens uhøytidelige og underholdende dokumentar møter vi flere av verdens fremste kunsthistorikere, alle med hvert sitt syn på maleriets opprinnelse. Vi blir med til dagens Firenze, der Botticelli bodde og arbeidet på 1400-tallet. Her henger \"Primavera\" i det berømte Uffizi-museet, et av verdens største og mest berømte kunstgallerier.

NRK2 fredag kl 21.05
Tidligere sendt 14. 11.97 og 21.5.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Botticellis \"Primavera\" - et høydepunkt i kunsthistorien.

Kunst, kult, kultur - innkjøpt
Engelsk produksjon
Originaltittel: Botticelli\'s Primavera