Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. juni 2010 kl 21.30 Damenes detektivbyrå nr. 1

Detektivserie i utradisjonelt miljø


Gjennom hele oppveksten ble Precious Ramotswe fortalt av sin far at hun måtte følge sine drømmer. Nå, midt i 30-årene, gjør hun nettopp det: Hun starter Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av en kvinne.

I kveld starter NRK1 den varme og humoristiske serien om Mma. Ramotswe og hennes detektivbyrå. Serien er basert på bøkene til Alexander McCall Smith, som ble bestselgere både i Norge og internasjonalt.

Serien er filmet på location i Botswana, og første episode er regissert av Anthony Minghella som står bak "Den engelske pasienten" (Oscar for beste regi i 1996).

Munter og skarp kvinne
Precious Ramotswe (Jill Scott) er en munter og praktisk anlagt kvinne som er i besittelse av en god porsjon nysgjerrighet og rettferdighetssans. Hun er som skapt for detektivarbeid, og åpner sitt eget byrå i den lille byen Gaborone. Her påtar hun seg en rekke saker som berører lokalbefolkningen.

Som støtte og hjelp har hun sin assistent Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og enkemannen JLB Matekoni (Lucian Msamati) som hun innleder et helt spesielt forhold til.

Første episode
Precious arver 180 kyr fra sin nylig avdøde far. Han oppmuntret henne til å gå sine egne veier og følgelig selger hun kyrne, kjører til nærmeste by og kjøper et hus hvor hun starter detektivbyrået.

Snart får hun flere saker å løse; det dreier seg blant annet om en gutt som er savnet, en ektemann som er utro og en far som viser seg å være meget tvilsom utgave av arten.

Britisk/ amerikansk detektivserie fra 2008
Orginaltittel: "The No. 1 Ladies Detective Agency"
Produksjon: The Weinstein Company
Regi første episode: Anthony Minghella
I rollene: Jill Scott (Precious Ramtoswe), Anika Noni Rose (Grace Makutsi), Lucian Msamati (JLB Matekoni), m. fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice