Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. februar 2012 kl 19.45 Underveis

Reddet av musikken


Kjell Edvart Andreasson ble kalt Norges farligste mann etter en skyteepisode. Så møtte han en mann og en musikk som skulle snu opp ned på livet hans.

I denne utgaven av "Underveis", forteller Kjell om hvordan musikken ble vendepunktet hans. Nå ønsker han å reise rundt med gitaren og bandet "Me and the bandits", for å fortelle ungdom om sitt eget liv.

Vold og rus
Han vokste opp i drabantbyen Fyllingsdalen i Bergen i et miljø preget av vold og rus. Det skulle besegle hans skjebne allerede som 16-åring, da han fikk sin første voldsdom. Livet bak murene skremte ham ikke mer enn at han har tilbrakte halve livet bak lås og slå.

Musikk som terapi
En dag i 2002 kom en mann alene inn på cellen hans. Det skulle bli et vendepunkt for Kjell. Mannen het Lars Tuastad, og han jobbet som musikkterapeut i fengselet. Han inviterte Kjell med til musikkrommet. Snart opplevde Kjell at musikken fylte et tomrom i ham og ga livet mening.

Lars Tuastad er gjest i dette "Underveis"-programmet". Han forteller mer om hvordan mennesker kan få hjelp og terapi gjennom musikk.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Dette kan like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram.
Produsert av NRK (2012): NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900