Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mai 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 22. mai kl 19.30
Puls

Et ekte norsk datasykehus

Digitaliseringen av samfunnet øker på alle fronter, også innen helsesektoren. Ved Telemark sentralsykehus har dataalderen for alvor gjort sitt inntog. Her ønsker de å bevege seg mer og mer mot et papirløst system hvor all informasjon lagres digitalt. I Puls får du et innblikk i hvordan dette fungerer og hva det kan ha å si for deg som pasient. På programmet ellers i kveld står et besøk av råbarka MC-folk i studio!

Ved Telemark sentralsykehus går legene visitt med en liten bærbar PC under armen, og ambulanser på utrykning navigerer etter digitale kart som gir eksakte beskrivelser av hvor de skadde befinner seg.

Førstehjelpsryttere
Kveldens Puls kan friste med råbarka MC-folk i studio. En del ambulansefolk har nemlig gått sammen og dannet MC-klubben Førstehjelpsrytterne. Målet er å få ned dødstallene på norske veier. Ambulansepersonalet som selv er MC-entusiaster, ønsker spesielt å henvende seg til landets MC-klubber med tilbud om førstehjelpsopplæring.

Motorsyklister er særlig utsatt i trafikken. Antall drepte og skadde øker. I fjor mistet 33 personer livet i MC-ulykker. Ambulansefolkene mener flere kunne overlevd med riktig førstehjelp umiddelbart. Thomas Sevendahl, president i klubben, vil blant annet vise programleder Helene Sandvig hvordan man skal fjerne hjelmen på den skadde og sørge for frie luftveier.

Kjerringråd mot sommerens plager
Visste du at ketchup kan brukes til mer enn å ha på pølse i lompe? I kveld får du en rekke gode tips og kjerringråd for hvordan vi skal komme en forhåpentlig het sommer i møte. Miriam Wicklund viser hvordan du med enkle midler kan lindre sommerplager som solbrenthet og insektbitt!

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956