Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. oktober 2013 kl 19.45 Historia om USAs naturperler

Oversvømt naturperle


President Theodore Roosevelt og naturvernaktivisten John Muir går sammen om å beskytte flere områder som nasjonalparker. Men i kampen om å redde en vakker dal skiller de lag.

Som president støtter Theodore Roosevelt bevegelsen som kjemper for vern av nasjonalparker og skoger. Men når byen San Fransisco får tillatelse til å bygge et vannreservoar i Hetch Hetchy-dalen i Yosemite, opplever John Muir sitt livs nederlag. Dalen blir lagt under vann i 1913, året før Muir dør.

Om serien
Den tolv episoder lange dokumentarserien av Ken Burns og Dayton Duncan forteller historien om en idé som var like unikt amerikansk som uavhengighetserklæringen, og like radikal: At de mest spesielle stedene i landet skulle bevares, ikke for de kongelige og rike, men for hele folket.

Serien utforsker historiene til menneskene som viet livet sitt til å redde dyrebare deler av landet de elsket. Slik minnet de også sine medborgere den fulle betydningen av demokrati.

I løpet av de 12 episodene skal vi blant annet til Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Everglades i Florida og Gates i Alaska.

Dokumentarfilmeren Ken Burns har også tidligere gjort seg bemerket med en rekke historiske serier bestående av unikt arkivmateriale og spektakulære opptak.

Amerikansk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: The National Parks - America's Best Idea(3:12)
Produsert av: PBS International
900Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900