Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. mai 2005 kl 22.10 Fakta på lørdag: Den fjerde kone

Tre svarte medhustruer og en hvit

Rosemarie Müller lever sammen med sin muslimske ektemann Siaka Sanneh i Gambia. (Foto: Frameline Film og TV Produksjon AS)
Rosemarie Müller lever sammen med sin muslimske ektemann Siaka Sanneh i Gambia. (Foto: Frameline Film og TV Produksjon AS)
En aldrende, europeisk kvinne emigrerte til Afrika for å gifte seg. Med en mann som var 12 år yngre, og som hadde tre koner fra før av.

"Fakta på lørdag" byr på en fargerik ekteskapskomedie – i svart/hvitt! For 12 år siden var Rosemarie 61 år, hennes tilkomne, den sjarmerende polygamisten Siaka Sanneh fra Gambia, var 49.

Munnrapp og vittig
Mot slutten av sin karriere som forretningskvinne i Tyskland ble Rosemarie alvorlig syk, men den munnrappe og vittige kvinnen lot seg ikke stoppe. Hun startet et helt nytt liv i Gambia som fjerde kone til muslimen Siaka.

Kulturkrasj, samlivsdrama
Den høyst underholdende og kreative dokumentaren i "Fakta på lørdag" gir et smertelig nærgående portrett av Rosemaries og Siakas ekteskapelige krigføring. Og av kulturkrasjet mellom Europa og Afrika.

Men på tross av den eksotiske og polygamiske settingen, er deres samlivsdrama gjenkjennelig og universelt. Sjelden ser man det skildret mer nært og ekte.

Norsk dokumentar (2004)
Produsert av: Frameline Film og TV Produksjon AS
Regissør: Ellen-Astrid Lundby
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57