Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. november 2009 kl 20.10 Ei rituell verd

Tradisjoner i Afrika

I denne klippen i Nord-Etiopia holder den eldste kristne kirke til. (Foto: BBC Worldwide)
I denne klippen i Nord-Etiopia holder den eldste kristne kirke til. (Foto: BBC Worldwide)
Pete er på oppdagelsesferd i de åndelige tradisjonene i Afrika. Han finner alt fra mennesker som ofrer til ånder i Vest Afrika til en klippekirke på høylandet i det nordlige Etiopia.

De eldgamle voodooritualene han overværer i Benin, står i skarp kontrast til hans egen anglikanske overbevisning. Det samme gjør San-buskmennenes tro i Botswana; de praktiserer den eldste religionen vi kjenner til.

Videre går turen til Sør-Afrika og samvær med medlemmer av den 12. apostoliske kirken. Til sin forskrekkelse oppdager han at de tror verdens undergang er nært forestående.

Etiopia byr på stor variasjon. Der finner han en helt ung religion gruppe, rastafarianerne, som har etablert et utopisk samfunn i et goldt og ugjestmildt landskap. Og på høyslettene treffer han medlemmer av Afrikas eldste kristne kirkesamfunn som er samlet i sin klippekirke der de har holdt gudstjeneste i nesten 2000 år.


Om serien
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie som viser hvor langt vi går for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt:Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Sidsel Mundal