Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 6. april 2002 kl 23.55 Sofa King Stupid - alt om ingenting

Fra radio til humor-tv


 
 1 Kræsjforskerne Malens og Karlsnes tester: Tåler kjøleskapet å falle 4 etasjer? Og hva skjer med maten inni skapet?
1 Kræsjforskerne Malens og Karlsnes tester: Tåler kjøleskapet å falle 4 etasjer? Og hva skjer med maten inni skapet? "Sofa King Stupid" følger de to vitenskapsmennene tett gjennom seks programmer. (Foto: NRK)
Flere av NRKs kjente radiostemmer har tatt steget over til fjernsynet og laget seks tv-programmer fulle av humor. Med Petre-gutta Rune Nilson, Are Sende Olsen og Knut Folkestad i spissen kan tv-seerne glede seg til elleville ablegøyer i ”Sofa King Stupid”.

Har du noengang lurt på hva som ville ha skjedd dersom badet falt på deg? Og hva om kjøleskapet ditt i fjerde etasje går ut på verandaen og faller ned? Og hvor høyt kan mobiltelefonen din ringe for at det skal bli umulig å ta den?

Satirisk humor
I ”Sofa King Stupid” får du svaret. Kræsjforskerne Malnes og Karlsnes søker å tilfredsstille de krav det moderne samfunnet har til pionerforskning. Det var kanskje på tide, vil nok mange hevde, at ”Schrödingers katt” fikk konkurranse fra spisskompetent hold. Her blir ikke konklusjonene mjauet fram. De kommer som et resultat av svært fysiske og ganske realistiske forsøk.

En abortserie vil få mange til å hoppe i stolen. I Bibelen står det mye som ikke henger på greip mener NRKs nye satiriske humortalenter, som på sin egen måte setter Kirkens syn på homofili og abort under hardt press. Iført prestekostymer demonstrerer de på offentlige steder og budskapet er: Reker er Satans verk, og spiser du bacon havner du i helvete!”

Ikke før har oppfølgeren til ”Heftig og Begeistret” kommet på kino før ”Sofa King Stupid” lanserer sin egen versjon av dokumentarfilmen fra Berlevåg. I dokumentaren ”Heslig og beruset” møter vi Jokkisjerva mannskör fra Jokkisjerva i Finland. Der får du møte tre finner som synger høyere og fryser mer enn noen korsanger noensinne har gjort i det forblåste Nord-Norge. For å sitere en av korets egne tekster: ”Her brenner jäg mitt brennvin själv, her dyrkar jag min røk”.

Onkel Karsk og onkel Snus
Hvis du liker å høre de kraftigste bannordene som finns i det norske språk, fremført på trøndersk dialekt, bør dette være et godt alternativ til barne-TV. Programleder i NRK Petre og stand up-kjendis Are Sende Osen har fått med seg totalt ukjente Bård Li og sammen er de harry og fordomsfulle på en helt nye måte.

I rollene møter du Are Sende Osen (”Bare Are”, ”Are og Odin” på Petre), Knut Folkestad (”Knut i Bygget”, ”Høyt” på Petre/P1) og Rune Nilson (”Kaliber” på Petre), Guri Solberg (Petres ”Gusch”) og Kari Sørbø (NRK P1s ”Her&Nå”) som alle får sin debut på fjernsyn.

Program Riks Tyholt
Prosjektleder: Njord Røv (tlf. 73 88 12 12)
Pressekontakt: Jon Annar Fordal (tlf. 73 88 16 62)

Bilder
1 Kræsjforskerne Malens og Karlsnes tester: Tåler kjøleskapet å falle 4 etasjer? Og hva skjer med maten inni skapet? ”Sofa King Stupid” følger de to vitenskapsmennene tett gjennom seks programmer. (Foto: NRK)
2 I dokumentaren ”Heslig og beruset” møter vi Jokkisjerva mannskor. Her ser vi mannskoret før de legger ut på turné: Elvis, Fillipp (med gevær) og Perrkele. (Foto: NRK)
3. Krasjforskerne Malnes og Karlsen med et lemen som er så rasende at han har blåst seg opp til maksimal størrelse. (Foto: NRK)