Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 20. september 2010 kl 21.30 Nasjonalgalleriet

Street art og motefilmer


I Nasjonalgalleriets andre program blir vi med designer Iselin Engan i arbeidet med å skape sin første motefilm. Vi ser også på fenomenet street art.

De siste årene har flere av de store internasjonale motehusene valgt bort glossy reklamefilmer til fordel for kunstferdige og eksperimentelle motefilmer. Disse handler om alt annet enn klærne eller veskene som selges.

Nå har også norske moteskapere omfavnet motefilm-formatet. Nasjonalgalleriet fikk være med da designer Iselin Engan tok regien på sin aller første motefilm. Det blir også premiere på resultatet.

Fra vandalisme til kunst
Street art har gått fra å bli sett på som vandalisme på gatehjørnene til å bli en anerkjent kunstform. I år er det tiende året at street art-festivalen Nuart arrangeres i Stavanger, tidligere i år ble det gitt ut en bok om kunstformens norske aktører, og i Lofoten dukker det stadig opp nye verk på forlatte husvegger.

Hvorfor fenger street art så sterkt, og hva skjer med kunstformen når den hentes inn fra gatehjørnene til galleriene? Bli med til Lofoten på street art-kunstnerne Dolk og Pøbels siste tokt i Lofoten.

Om Nasjonalgalleriet
NRKs nye program om kunst, mote og design sender hver mandag på NRK2 kl 2130 som en del av NRK2s kulturstripe. Det mest spennende som skjer innen visuelle kulturuttrykk i dag, henger ikke nødvendigvis på et museum, men kan like gjerne ligge på Youtube eller sprade på en catwalk. Programleder Helle Vaagland ønsker velkommen til et nasjonalgalleri for vår tid.


Egenprodusert kulturprogram (2010)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand (99603903)
Vaktsjef: Vivi Stenberg (48170315)
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no eller tlf 815 65 900