Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. mars 2008 kl 23.15 Påskekrim: Hva skjedde med Poppy MacDonald?

Barnepike – og morder?


Det blir britisk kvalitetskrim to kvelder på rad når NRK sender to nye mysterier i serien "Trial & Retribution". I den første, "Hva skjedde med Poppy McDonald?", arbeider etterforskerne Walker og Connor med en vond sak der en halvannet år gammel jente er drept. Barnepiken er forsvunnet og blir raskt hovedmistenkt i saken.

Det er snart ti år siden norske seere første gang fikk se Lynda La Plantes serie "Trial & Retribution", en avlegger av serien "Prime Suspect" av samme forfatter.

Den britiske krimdronningens varemerke er psykologiske og brutalt realistiske kriminaldramaer, og årets to påskekrimmer er ikke noe unntak.

Som sist er det Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) ved London-politiet som leder etterforskningen av de rystende drapssakene.

Runde 13 og 14
De to mysteriene "Hva skjedde med Poppy McDonald?" og "Hva skjedde med ekteparet Delany?" består hver av to avsnitt som begge sendes samme kveld.

Det er den trettende og fjortende omgangen i "Trial & Retribution" som NRK nå viser. Den britiske tv-kanalen ITV begynte for øvrig å vise en ny sesong på i alt åtte episoder i serien 28. februar.

Falsk barnepike
I "Hva skjedde med Poppy McDonald?" kommer en mor hjem fra jobben og finner sin lille datter død i barnesengen. Barnepiken er sporløst forsvunnet.

For alenemoren Suzy virket hun som den perfekte person å betro sitt barn til: varm, omsorgsfull og ryddig. Men Walker og Connor oppdager snart at barnepiken hadde oppgitt falsk identitet til sin arbeidsgiver. Når hun nå er som sunket i jorden, virker hele saken opplagt.

Men etter hvert som teamet graver dypere, avdekkes hemmeligheter som stiller flere av de involverte i et nytt lys. Det viser seg at det er mange som lyver i denne saken, og det blir vanskelig å slå fast hvem som er de egentlige ofrene.

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Trial & Retribution XIII: Curriculum Vitae
Av Lynda La Plante
Produksjon: La Plante Productions for ITV
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh, Victoria Hamilton og Sinead Matthews
Kontakt Programinformasjon: Presse, , 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Les mer på ITV: http://www.itv.com/drama/copsandcrime/trialandretribution/

Bilder:
Påskekrim: Hva skjedde med Poppy McDonald?: Kriminaletterforskerne Roisin Connor (Victoria Smurfit), Mike Walker (David Hayman) og Dave Satchell (Dorian Lough) etterforsker drapet på en halvannet år gammel jente. (Foto: La Plante Productions)

Påskekrim: Hva skjedde med Poppy McDonald?: Politietterforsker Mike Walker (David Hayman) er tilbake i påskekrimmen. (Foto: La Plante Productions)

Påskekrim: Hva skjedde med Poppy McDonald?: Roisin Connor (Victoria Smurfit) etterforsker drapet på den lille datteren til Suzy McDonald (Victoria Hamilton). (Foto


LENKER
  • Les mer på ITV