Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. desember 2004 kl 19.55 Nobels fredspriskonsert 2004

Stjerner hyller fredsprisvinneren

Jazz-stjernen Diana Krall spiller på Nobels fredspriskonsert. (Foto: Marc Seliger)
Jazz-stjernen Diana Krall spiller på Nobels fredspriskonsert. (Foto: Marc Seliger)
Tom Cruise og Oprah Winfrey er vertskap. Stjerner som Diana Krall, Andrea Bocelli og Joss Stone stiller opp gratis. Anledningen er selvsagt årets Nobelkonsert der fredsprisvinner Wangari Maathai hylles i en storslått, direktesendt forestilling fra Oslo Spektrum.

Det er blitt en tradisjon at det arrangeres en konsert i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Gjennom årene har mange stjerner medvirket – både som artister og som konferansierer – og i år er intet unntak. En rekke store navn, internasjonale og norske, går på scenen for å hylle vinneren av Nobels fredspris 2004, kenyanske Wangari Maathai. Filmstjernen Tom Cruise og talkshow-dronningen Oprah Winfrey er kveldens vertskap.

Imponerende artistliste
Jazz-musikeren Diana Krall, operasanger Andrea Bocellli, den engelske soul-kometen Joss Stone, 80-tallsheltinnen Cyndi Lauper, våre egen Sondre Lerche og Kringkastingsorkesteret er blant artistene som deltar. Den kjente engelske dirigenten Martin Yates skal lede orkesteret i løpet av kvelden. I tillegg medvirker Patti Labelle, Chris Botti, Baaba Maal og Polyphonic Spree.

Årets Nobelpris-vinner
Wangari Maathai får årets nobelpris for sitt arbeid for bærekraftig utvikling, fred og demokrati. Hun er den første afrikanske kvinne som er blitt hedret med Nobelprisen. I hjemlandet Kenya er hun særlig kjent som grunnlegger av Green Belt Movement, en organisasjon som ved hjelp av utstrakt satsing på treplanting forsøker å skape levedyktige omgivelser for mennesker, og derigjennom forhindre konflikter om knappe ressurser.

Superstjerner
Tidligere har verdensnavn som Elton John, Tina Turner, Sting, Paul McCartney og Willie Nelson kommet til Oslo for å hylle fredsprisvinneren. Meryl Streep og Liam Neeson og ekteparet Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones er noen av celebritetene som har ledet forestillingen.

Egenproduksjon fra NRK, Underholdningsavdelingen (2004)
Programledere: Tom Cruise og Oprah Winfrey
Prosjektleder: Jon Ola Sand
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79