Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. februar 2004 kl 19.55 Hundehjørnet

Kampånden våkner

Geir og Ann-Kristin får med seg MC-klubben for å demonstrere (Foto: Mona Nordøy)
Geir og Ann-Kristin får med seg MC-klubben for å demonstrere (Foto: Mona Nordøy)
Frank Robert blir i harnisk da han oppdager at Hundehjørnet er sperret av. Han hisser opp beboerne på Tåsenhjemmet til kamp og får god hjelp fra Geirs MC-venner.

Frank Robert går tur med de gamle i Frognerparken for å lufte hundene. Men Hundehjørnet er stengt fordi det skal bygges en musikkpaviljong.

Frank Robert blir fortvilet, men han vet råd. Han overtaler alle gamlingene til å dra ned for å demonstrere mot vedtaket. Hvordan skal de komme seg ned dit? Kanskje MC-Geir kan hjelpe?

Patrick er også opprørt over vedtaket. Han reiser sporenstreks ned på Rådhuset for å ta en alvorsprat med Seim…

Fru Aurén er nesten den eneste som er strålende fornøyd. Endelig har hennes drøm blitt til virkelighet, og hun har fått den store ære å ta det første spadetaket til musikkpaviljongen.

Ove har startet en ny karriere som gatesanger, og plutselig dukker familien opp.

Persongalleri i Hundehjørnet
Hundehjørnet er en del av Frognerparken der våre firbente venner kan boltre seg fritt. Gjennom åtte programmer blir seerne bedre kjent med noen av Hundehjørnets ivrigste brukere:

Geir Fosnæs
MC-Geir er en trønder som forgjeves forsøker å trene opp bikkja si Igor til å bli kamphund. Men Igor er ikke særlig samarbeidsvillig. Geir drømmer også om MC-berte og Harley.

Patrick Axelson
Vestkantkjekkasen Patrick er nærmeste nabo til Hundehjørnet. Han har selv to grand danois som han bruker til å sjekke opp damer med. Han har et kreativt syn på forretninger og juss, og tjener masse penger på vaffelbodene sine i Frognerparken.

Ove Kringlebotn
Lektor Ove er opprinnelig utenbys fra og har aldri funnet seg helt til rette i byen. Hans store trøst er leonbergeren Maya. Kona Gro og barna deler så absolutt ikke hundeinteressen hans.

Frank Robert Moe
Frank Robert er svært oppgitt over Oslo kommune som han ikke synes gjør nok for de eldre. Han lufter de gamles hunder vederlagsfritt, og gjør alt fra å kjøpe kamferdrops til å skifte bleier.

Per Olof Williamson
Williamson er en svensk plastisk kirurg som er oppgitt over hvor stygge nordmenn er. Han forguder sine egne fuglehunder, men kunne gjerne tenke seg å rette litt på andre hunders utseende.

Fru Margot Aurén
Osloguide og kordirigent Margot Aurén er en ordentlig kultursnobb. Hun avskyr hunder, og mener at de forsøpler Frognerparken og ødelegger statuene med pusten sin! Med stor oppfinnsomhet prøver hun å fjerne hundene fra parken.

Fru Halling
Fru Halling (Nøste Schwab) er en av de gamle som Frank Robert hjelper. Etter et fall må hun på rehabilitering, og Frank Robert må passe hunden Oscar. Fru Halling blomstrer opp på Tåsenhjemmet og er slett ikke så sikker på om hun vil reise hjem igjen.

Herr Gabrielsen
Da fru Halling havner på Tåsenhjemmet, må hun dele rom med herr Gabrielsen. Han blir selvsagt svært lykkelig over å få en dame på rommet.

I tillegg dukker en rekke andre personer opp, bl.a. politikeren Seim (Robert Stoltenberg) og MC-dama Ann-Kristin (Kjersti Elvik).


NRK Underholdning
Skuespiller, idé og manus: Robert Stoltenberg
Manus og instruksjon: Harald Stoltenberg
Regi: Eva Rutgerson Bie
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78