Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. oktober 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Lillesøster i Afrika

I kveld får du bli med når Mari Ann Pedersen fra Kristiansand og programleder Tore Strømøy drar til Tanzania i Afrika for å møte Mari Anns afrikanske lillesøster. (NRK-foto)
I kveld får du bli med når Mari Ann Pedersen fra Kristiansand og programleder Tore Strømøy drar til Tanzania i Afrika for å møte Mari Anns afrikanske lillesøster. (NRK-foto)
Hvor er lillesøsteren min? Mari Ann Pedersen fra Kristiansand vet at hun har en søster i Afrika, men hun har aldri møtt henne. I kveld reiser Mari Ann og programleder Tore Strømøy til Tanzania for å finne lillesøsteren.

Da Mari Ann Pedersen var ei lita jente, bodde familien hennes to år i Afrika. Senere, når mor og far ble skilt, ble far Børge boende i Tanzania. Her møtte han en kvinne fra Arusha, og i 1991 fikk paret datteren Inge Margrethe. Året etter fikk familien i Norge melding om at Børge var død. Mari Ann var da 17 år gammel. I kveld får du bli med Mari Ann når hun reiser for å finne sin lillesøster og for å besøke sin fars grav.

Ukjent far
Spennende blir det også når Tore forsøker å finne faren til Bardu-mannen Alf Hermod Johansen. En far han aldri har sett. I dag er Alf Hermod 57 år, derfor synes sønnen Stig at det er på tide å se om de kan finne bestefaren, hvis han ennå er i live.

Tore på sporet kan også by på et besøk av premiekaninen Valdo fra Averøya og dens eier, som vil fortelle den ulykksalige historien om Waldos møte med flyselskapet Braathens.

Åge Aleksandersen fortsetter å lage nye sanger. I kveld svinger det virkelig i studio når Bjarne Brøndbo fra DDE dukker opp for å lage god gammel rockestemning sammen med sitt bysbarn og læremester.

NRK Trøndelag
Programleder: Tore på sporet
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil 95031931
Pressekontakt: Erik Bull, mobil 99599760
LENKER
  • Hjemmeside