Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. juli 2005 kl 23.35 Nattkino: Strictly Sinatra

Alt har sin pris

Ian Hart som nattklubbsangeren Tony Cocozza
Ian Hart som nattklubbsangeren Tony Cocozza
Tony Cocozza er en skotsk/italiensk nattklubbsanger som er besatt av Frank Sinatra, og drømmer om sin store sjanse i New York. I jakten etter berømmelse kommer han i kontakt med en gruppe lokale gangstere, som styrker hans fantasier om internasjonal stjernestatus. Men alt har sin pris…

En kveld, mens Tony (Ian Hart) er i sin garderobe i en pause, kommer en mann med et imponerende utseende, Chisolm (Brian Cox), med et musikkønske. Sjefen hans (Iain Cuthbertson) viser seg å være en mektig og farlig gangsterboss, så Tony svelger stoltheten og synger i noen minutter.

Gangsterbossen er fornøyd, og snart opptrer Tony på finere nattklubber og tilbringer fritiden sammen med noen av Glasgows mest beryktede kriminelle. Bill (Alun Armstrong), Tonys pianist og nærmeste venn, advarer Tony og sier at han er ute på ville veier. Men Tony ser internasjonal stjernestatus vinke i det fjerne og lar seg ikke skremme. Han er tvert i mot oppmuntret av sitt nye forhold med Irene (Kelly MacDonald), en pen, men kynisk sigarettpike han møtte på en spillejobb.

Britisk drama (2000)
Originaltittel: "Strictly Sinatra"
Med Ian Hart, Kelly MacDonald, Alun Armstrong, Brian Cox, Tommy Flanagan, Iain Cuthbertson
Regi: Peter Capaldi
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78