Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. februar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Krise for Chris

Chris (Jacinta Stapleton), fersk agent i skuddlinjen. (Foto: Beyond Distr.)
Chris (Jacinta Stapleton), fersk agent i skuddlinjen. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church og hans sjef Luke Harris drar omsider i spann igjen, men den nye agenten Chris er ikke tilstrekkelig inne i gamet. Nå kan hun velte hele spillet.

Igjen er det konflikten mellom Church og Harris, to helt ulike karakterer, som står i sentrum for intrigen i den australske serien "Politiagentene".

Church, Harris og Chris forener krefter for å fakke to narkoselgere. De to holder handelen gående med utgangspunkt i en videobutikk.

Det svakeste ledd
Chris blir kjent med ekspeditrisen i butikken, Macy, og skaffer seg en jobb der.

Neste skritt er å nærme seg den ene av pusherne og gjøre avtale om en handel. Men da Macy blir satt under press av den andre, får hun panikk og sladrer om at Chris er purk.

Snart er helvete løs for både Church, Harris og Chris.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6), kveldens episode: "Partners In Crime"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57