Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. april 2001 kl 22.30 U

U (ttv)


NRK1 onsdag 4. april kl 22.30
U (7)

Kortfilmer i U

I kveldens utgave av Us kortfilmserie får Åse (25) og Rune (21) problemer med det annet kjønn, mens Håvard (24) blir forelsket.

Gjennom de siste episodene i Us kortfilmserie har vi fulgt Åse og hennes noe spesielle samliv med kjæresten Cheb. Åse har nemlig inngått proforma ekteskap med Chebs bror, Elias. På denne måten er Elias sikret oppholdstillatelse i Norge, og alle tre bor nå i samme leilighet.

En kveld Cheb er ute på spillejobb, tømmer Åse og Elias en flaske whisky. Det hele ender med at de ligger sammen. Åse har fått et problem. Et stort problem.

Jente i senga
Filmen om Rune handler om dagen derpå. Rune våkner nemlig opp med ei jente i senga etter et nachspiel, uten å huske hva som har skjedd. Han blir stressa og vil helst at jenta skal gå, men hun blir og blir og blir. Rune får et problem han aldri har hatt før, og som han overhodet ikke vet hvordan han skal takle.

Håvard forelsker seg
Drammens store helt og macho-mann Håvard drømmer fortsatt om en tilværelse som populær talkshow-vert på tv. Virkeligheten er dessverre en ganske annen. Han og kompisen Steinar er for tiden husløse. Heldigvis har en vakker kvinne forbarmet seg over de to og latt dem få flytte inn hos seg. Håvard skrur på sjarmen og blir etter hvert dypt forelsket.

Om U
Hver onsdag og torsdag kan seerne følge Rune, Åse og Håvard i Us nye kortfilmserie. De tre spiller roller som i all annen fiksjon, men mange av karaktertrekkene er hentet fra virkeligheten.

Rune (21) har mistet jobben og blitt asosial. Han stenger seg inne med Star Wars og Pizza Grandiosa. Men den noe dominerende moren hans flytter inn i hans ett-roms leilighet for å få skikk på gutten sin.

Åse (25) er forelsket i Cheb fra Algerie. De er blitt samboere, men ikke uten komplikasjoner. Og verre blir det når Chebs bror kommer til Norge og trenger oppholdstillatelse. Det er bare én måte å få det på, og det er å gifte seg med en norsk jente.

Håvard (24) er tv-stjernen av de tre. Han har vært komiker på tv leeenge... Hans liv er ganske glamorøst og problemfritt. Inntil han mister jobben og oppdager at både dame og andre tv-stasjoner ikke verdsetter ham så høyt.

NRK1 onsdag kl 22.30

Egenproduksjon fra NRK Kulturavdelingen
U@nrk.no - www.nrk.no/u
Skuespillere:
Havard.lilleheie@nrk.no - 97682992
Ase.mork@nrk.no - 97145114
Rune.hagerup@nrk.no - 47334732
Redaksjonsledere:
Marius.hoel@nrk.no - 23045346
Jan.strande.odegardstuen@nrk.no - 23048516
Pressekontakt:
anna-marie.normann@nrk.no - 23047853

Bilder
1. Åse er utro mot kjæresten Cheb (Foto: Anne Liv Ekroll).
2. Rune, Åse og Håvard prøver å finne mening i tilværelsen (Foto: Nina Ruud).