Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. juni 2005 kl 23.00 Politiagentene

Danni og eks-agenten

Danni og Church er kommet seg over tapet av barnet og kaster seg inn i nye oppdrag. (Foto: Beyond Distr.)
Danni og Church er kommet seg over tapet av barnet og kaster seg inn i nye oppdrag. (Foto: Beyond Distr.)
En av Australias smarteste advokater har klart å holde storforbryteren Madigan utenfor fengselsmurene i mange år. Men nå går Daniella (Danni) Mayo til aksjon mot Madigan, med eks-agenten Gary Edgerton som hovedvitne mot ham i rettssalen i Melbourne.

Det er nå gått åtte år siden Madigan gjennomførte et stort bankran, men han ble aldri felt i retten. På den tiden arbeidet Gary Edgerton som spaner i Melbourne-politiet. Antakelig satt han med et hovedbevis i saken mot Madigan, et materiale som kunne sende forbryteren bak murene om det ble presentert i dag.

Gary Edgerton viser seg å være en strek i regningen for Danni. Edgerton som ikke lenger arbeider i politiet, får nerver. Han stikker av fra hele saken og legger seg inn på et psykiatrisk sykehus.

Utsiktene ser heller ikke bedre ut for Danni da hennes samboer og kollega Church erklærer at han vil selge huset de har kjøpt sammen.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57