Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 1999 kl 00.05 Underholdning for alle penga

Underholdning for alle penga

NRK1 fredag 26. mars kl 00.05
Underholdning for alle penga (6:6)

Markedsføring for alle penga

BBC har gått film- og tv- industrien etter i sømmene, og den siste episoden i serien fokuserer på markedsføring av spillefilmer. Skuespillere arbeider intenst med sine roller, men i tillegg er de kontraktsforpliktet til å \"selge\" filmen best mulig.
I USA er det store summer som står på spill, ettersom et gjennomsnittlig budsjett for en film er på 350 millioner kroner, hvorav markedsføringen står for en tredel av beløpet.
Blant stjernene som blir intervjuet er Bruce Willis, Julia Roberts og Mel Gibson.

Medaljens bakside
Stjernestatus i USA betyr rikdom, berømmelse og utmerkelser av alle slag. Men det kreves også at stjernen skal \"selge\" varen han eller hun har vært involvert i.
Derfor sitter store stjerner som Julia Roberts og Mel Gibson på hotellrom og pressekonferanser og svarer på spørsmål om en film de avsluttet i fjor. Og spørsmålene er ofte de samme: \"Hvorfor valgte du å være med i akkurat denne filmen?\" og \"Hvordan er det å spille mot den eller den?\"
Markedsføring, eller publicity, er en viktig del av underholdningsindustrien - og for stjernene i både a, b og c-klassen.
Jennifer Tilley forteller hvorfor hun går på premierer: \"Jeg må jo minne folk på at jeg er her, vise dem at jeg fremdeles er slank, vellykket og tiltrekkende. Minne dem på at jeg er her, det er det som er viktig\".
NRK1 fredag kl 00.05

Innkjøpt dokumentar
Produsert av BBC
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83